Geven van liefde

liefde-van-God-crop

Op een dag vroeg ik aan een collega die ik aan het helpen was, hoe een gebeurtenis een dag eerder was gegaan, en deze persoon viel direct in huilen uit. Dit is geen alledaagse situatie die je mee maakt. Je vraagt je daarna af waardoor het komt. Had ik dit niet mogen vragen? Heb ik het fout gedaan? Was dit wel of niet een moment om over Gods liefde te praten? Dit gebeuren bleef de hele dag in mijn hoofd zitten. Zodra ik de tijd had, opende ik de Bijbel, en zocht hoe Jezus hiermee om zou gaan. Ik heb het gebruikt als overdenking voor bij mijn Connectgroep om er samen van te leren.

Door een ander te vertellen over de Liefde van God, is het goed te weten wat liefde is. We hebben één belangrijke opdracht: “Heb God lief en je naaste als jezelf.” (Mat 22:39b). Laat het onze hoogste prioriteit zijn en het zal ons leven en dat van anderen vervullen. Liefde voor mensen betekent: “doen wat goed is voor de ander.” Als christen doe je dat gewoon, het is je levensstijl. Het is de Heilige Geest die getuigt van Jezus. Het kan zijn dat je spreekt en de woorden die je spreekt zijn dan zo krachtig, dat ze de luisteraar helemaal verbaasd en onthutst maken. Ook kan het zijn dat zelfs alleen onze aanwezigheid mensen overtuigt van God, Zijn liefde.

Ik deed het niet, maar ik had misschien even een bekertje water of iets anders voor mijn collega kunnen halen. Daarna komt misschien dan de vraag: “Wat lief, waarom deed je dat?” Dan is daar het moment om te kunnen zeggen dat je het deed uit Gods liefde, waardoor je een deur open zet. Misschien wordt er gelijk op doorgevraagd en doorgepraat, misschien ook niet. Deze situatie is voor mij nu een onderwerp voor mijn persoonlijk gebed met God. Ik vraag nu aan God of Hij me wil helpen momenten te geven, zodat ik de boodschap van Christus kan vertellen.

Laten wij ook God bidden en Hem vragen om ons te helpen, als wij in zo’n situatie terechtkomen. Dat wij dan Gods liefde kunnen laten zien en de vrijmoedigheid hebben om er op zo’n moment te zijn voor de ander en jezelf te laten leiden naar Gods wil.

Jeroen van Dommelen