WAT EEN DRUKTE!

Summer2016_2

Je moet voor morgen een verslag uitschrijven voor je leidinggevende, je partner heeft gevraagd of jij vandaag kunt koken, je kinderen kijken nu al uit naar jouw bedtime stories, je beste vriend appt je wanneer jullie weer eens een hapje gaan eten, je wil nog naar de sportschool… Het leven vraagt vaak veel van ons: leuke en minder leuke dingen, dingen die we moeten en dingen die we willen… Voordat we het weten zit ons leven ‘vol’ en voelen we ons gehaast, druk en onrustig. Herkenbaar?

Maar het gerucht over Hem ging steeds verder rond en vele scharen stroomden samen om te horen en zich te laten genezen van hun ziekten. Doch Hij trok Zich terug in de eenzame plaatsen om te bidden. (Lukas 5: 15-16)

Toen ik Lukas 5:15-16 las bedacht ik me wat ik zou doen als ik de kracht had om mensen te genezen en voortdurend omgeven zou worden door mensen die mijn hulp nodig hadden. Mijn eerste reactie was dat ik de mensen om mij heen zou genezen en me daarna zou terugtrekken om te bidden. Want is dat niet wat wij vaak in ons dagelijks leven ook doen? Eerst alles doen wat onze omgeving van ons vraagt, wat wij van onszelf vragen, en als we nog tijd over hebben ons pas terugtrekken om te bidden?!

Jezus leert ons hier een fundamentele les. Ook Hij kende de drukte van het leven maar al te goed. Als het aan de mensen lag werd hij namelijk 24/7 omringd door grote groepen die Hem wilden horen spreken of genezing nodig hadden. Maar Jezus koos ervoor zich niet te laten sturen door de groeiende vraag naar Zijn woorden en wonderen. Hij kende Zijn prioriteiten en week daar niet van af. De enige manier voor Jezus om in Gods rust te blijven in dit drukke leven was om Zijn Vader op de eerste plaats te houden en Zich regelmatig terug te trekken om bij Hem te zijn. Wie zijn wij om te denken dat wij in Gods rust kunnen blijven door minder dan dat te doen?!

Ik daag je uit om eens na te denken over de volgende vragen:
Wat is jouw eerste reactie als de drukte van het leven toeneemt? Waar moet jij (voor nu) “nee” tegen gaan zeggen om tijd te maken om je terug te trekken en te bidden?

De volgende keer dat je je weer opgeslokt voelt door de drukte hoop ik dat je je deze verzen zal herinneren en Jezus’ voorbeeld zal opvolgen.

Be blessed my dear family!

Liefs, Amanda