DOOPDIENST AMSTERDAM

Dopelingen4_HR

Afgelopen 31 januari is er in Amsterdam een doopdienst gehouden. Maikel, Imelda, Andrew, Mandy, Lisa en Kristi hebben zich laten dopen door Timothy en Percy. My Lifehouse heeft een paar van deze dopelingen gevraagd wie zij zijn en waarom zij zich hebben laten dopen.

Wie zijn jullie?
Maikel en Imelda, wij hebben twee zoons Bas en Ruben van 9 en 7 jaar. Wij komen uit Almere.
Andrew en Mandy, wij komen uit Amsterdam.
Lisa komt uit Amsterdam.

Hoe zijn jullie tot geloof gekomen?
Maikel en Imelda: Toen in 2015 wij als gezin een dieptepunt mee hadden gemaakt, besloten wij een keer met Alex en Judith (onze buren en vrienden) mee te gaan op zondag naar de kerk. Wij voelden ons zo welkom en thuis tijdens en na de dienst. Onderweg naar huis ervaarden Mel en ik zo’n innerlijke rust dat wij wisten dat dit ons pad moest zijn.
Andrew en Mandy: Van huis uit zijn wij met het geloof opgegroeid. Met de tijd is de interesse toegenomen en zijn wij er ons in gaan verdiepen.
Lisa: Voorheen was ik een moslima, maar ik voelde dat ik iets in mijn leven miste. En ik zocht er naar. Uiteindelijk heb ik het gevonden, dat is de Liefde van de Heer Jezus Christus.

Wat betekent het voor jullie om gedoopt te worden?
Maikel en Imelda: Voor ons betekent de doop een bevestiging van onze bekering naar ons zelf maar voornamelijk naar God.
Andrew en Mandy: Betekenis van de doop is voor ons de bezegeling van de verbintenis met God. Het oude leven achter je laten en het nieuwe leven in het reine beginnen.
Lisa: Want het is een gebod van de Heer Jezus Christus.

Waarom lieten jullie je dopen?
Maikel en Imelda: God bracht de doopdienst op ons pad en voor ons voelde dat als de volgende stap van onze bekering. De doop symboliseert het einde van ons zondige leven en het begin van ons leven als christen waarbij onze zonden zijn vergeven. Zoals staat beschreven in Marcus 16:16 “Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft zal veroordeelt worden.”
Andrew en Mandy: Als christen volg je het voorbeeld van Jezus en daar hoort de doop bij.
Lisa: Want wie gelooft in de Heer Jezus Christus als hun persoonlijke Redder en Verlosser en zich laat dopen zal behouden worden.

Wat maakt jullie leven anders nu jullie gedoopt zijn?
Maikel en Imelda: Het maakt ons nog bewuster van ons leven als christenen. Misschien zelfs wel completer.
Andrew en Mandy: Meer bewustzijn van de dingen die je denkt en doet, rekening houdend met het verbond dat is gesloten.
Lisa: Ik heb nu een zelfvertrouwen, omdat ik overtuigd ben dat de Heer Jezus Christus altijd met me is.