2016, The Church We See…

Fam_M_Tan_klein

2016, een nieuw jaar, nieuwe plannen en ideeën en uiteraard een nieuwe thema: PRESSING FORWARD.

Hier dient er dan ook per locatie een planning voor gemaakt te worden. In LIFEHOUSE Rotterdam zijn we enigszins al begonnen met plannen. We hebben gekeken naar hoe het afgelopen jaar is gegaan en hoe we daarmee verder kunnen gaan in 2016. Een sterk aspect van 2015 was dat we een gemeente wilden bouwen dat vrijgevig is. Vrijgevig naar mekaar, naar God en Zijn Koninkrijk toe, maar uiteraard ook naar de mensen om ons heen. Zoals de rode LIFEHOUSE tassen (Love Your Neighbour actie) die, gevuld met etenswaren, we hebben mogen uitdelen aan gezinnen die het goed hebben kunnen gebruiken. 1 tas is tenslotte 1 familie.
Dit heeft veel impact gehad in de levens van de gezinnen die het hebben mogen ontvangen. We hebben de Liefde van Jezus laten zien, en een uitnodiging in de tas gezet voor onze Christmas Celebration. En we hebben ze daadwerkelijk dan ook mogen verwelkomen in de kerstdienst!

En nu verder…
We hebben in het afgelopen jaar voor het eerst in jaren twee kinderen mogen opdragen. We zien dit als een oogwenk van God dat we mee mogen bouwen aan de volgende generatie. De gemeente heeft steeds vaker in 2015 nieuwe mensen mogen verwelkomen.
En voor volgend jaar hebben we het geloof dat we niet alleen nieuwe mensen mogen verwelkomen, maar ook mensen aan wie we Jezus voor het eerst mogen voorstellen… en Hem hierdoor ook aannemen. Dat we discipels mogen maken voor God’s Koninkrijk en hen en anderen mogen dopen op locatie. (Mattheus 28:19).

Op 28 Februari hebben we onze Vision Sunday gepland waar we de gemeente op een creatieve manier willen toerusten en onderrichten over de visie en missie van LIFEHOUSE Rotterdam, en hoe dat in 2016 eruit gaat zien.

Ook beginnen we op 5 Februari met een nieuwe Bijbelstudie thema: Leiderschap. Iedereen leidt wel ergens in haar/zijn leven. Niemand uitgezonderd. Met deze studie willen we de gemeente praktische leiderschap leren dat bijbels gebaseerd is.
De vorige thema was Levenstijl. Hier heeft men op een praktische manier mogen leren hoe een betere volgeling van Jezus te mogen zijn en dat ook te mogen uitdragen aan anderen.

Zo hebben we meer programma’s gepland waarmee we de gemeente op een creatieve manier willen toerusten en opbouwen om volwassen, bijbels gefundeerde volgelingen van Jezus te mogen zijn.

We zijn tenslotte bouwers van mensen, en geen taakmeesters.

Dit jaar gaan we uitstreken naar nieuwe dingen, nieuwe doelen, nieuwe dromen… altijd voorwaarts, PRESSING FORWARDS!

Ps. Michael Tan
LIFEHOUSE Rotterdam