Vrijheid van Geloof.

Jeroen_web_2015

Vrijheid van Geloof. (2 Korintiërs 3:17, De Here nu is de Geest, en waar de Geest des Heren is, is vrijheid)

De laatste jaren worden wij bijna dagelijks geconfronteerd met nieuws over vervolgde christenen in verschillende landen in de wereld. Dit doet mij enorm verdriet. Voor westerse christenen is het heel gewoon om met anderen te spreken over de Here Jezus en altijd de Bijbel binnen handbereik te hebben. Dit is onvoorstelbaar voor de vervolgde christenen in die landen. Zij leven dagelijks in angst omdat ze christen zijn. In bepaalde oorlogsgebieden moeten zelfs de christenen  voor hun noodzakelijke dagelijkse voorzieningen zorgen, zoals voedsel, drinken en dergelijke. Ze hebben vaak geen geld genoeg om het te betalen, of er is gebrek aan deze voorzieningen. Velen zijn verdreven van hun vertrouwde omgeving en leven in angst in vluchtelingenkampen. Jongeren kunnen niet studeren, worden mishandeld of door hun eigen familie op straat gezet omdat ze Jezus Christus hebben aangenomen. Kinderen kunnen niet naar school en groeien op zonder te spelen en te genieten van Gods prachtige schepping. Wij denken misschien machteloos te zijn om hen te kunnen helpen, maar integendeel. Wij kunnen op z’n minst iets  voor hun betekenen door onze gebeden. Dat zij de vrijheid van geloof kunnen ervaren te midden van alle vervolgingen.

Gebed: Bid voor de vervolgde christenen, dat zij hoe dan ook de ‘Vrijheid van Geloof’ door Gods Geest niet zullen kwijtraken.