KERST is Gods plan

Kerstachtergrond_1200

God heeft alles gemaakt, de aarde, dieren, planten, mensen… In het allereerste begin was alles perfect, niets ging fout, niemand ging dood. God heeft ons mensen een vrije wil gegeven. Wij kozen ervoor om onze eigen weg te gaan, zonder God. Daarmee kwam een einde aan de volmaaktheid op aarde. Ruzie, eenzaamheid, ziekte en de dood zijn de gevolgen. De relatie tussen God en mensen werd verbroken. De mens is nu gescheiden van God.

Omdat God zoveel van ons houdt, zorgde Hij voor een reddingsplan. Met kerstmis mogen wij herdenken dat Gods Zoon, Jezus Christus, ruim 2000 jaar geleden naar ons toe gekomen is. Gedurende Zijn leven op aarde heeft Hij de boodschap van Zijn Vader doorgegeven aan Zijn volgelingen. Hij stierf aan een kruis. Daar droeg Hij in onze plaats de straf van God voor onze verkeerde daden. Na drie dagen stond Hij weer op uit de dood. Hij ging terug naar de hemel. De volgelingen van Jezus Christus trokken de wereld in om Zijn boodschap verder te verkondigen.

De relatie tussen God en ons wordt weer hersteld, als wij accepteren dat Jezus Christus voor ons gestorven is, voor onze foute daden, in onze plaats. Als wij daarop vertrouwen en als wij dat geloven, dan mogen we zeker weten, dat wij weer bij God mogen horen. We hebben dan toegang tot de hemel. We hebben weer contact met God. Hij geeft ons zo het leven voor altijd, ook na ons sterven op aarde. God heeft Zijn gedachten in een boek laten schrijven: de Bijbel. Daar kunnen we zwart op wit lezen wat Hij tegen ons wil zeggen.

Gebed: Bid dat velen de Heer Jezus Christus mogen leren kennen in deze komende kerstdagen.