Vrucht dragen

vruchten-boom-valse-profeten_1200

Een aantal weken geleden ben ik ook eens een keer als begeleidende ouder mee geweest met een klasse-uitje van mijn dochtertje. Het uitje ging naar een biologische appel- en perenboomgaard. Een plaats waar je normaal gesproken nooit komt als je in de grote stad woont. Ook ik als ouder heb veel kunnen leren over het laten groeien van de appels en peren onder natuurlijke omstandigheden.

Terwijl ik daar tussen de appel- en perenbomen liep, moest ik denken aan God, onze Vader, Die hemel en de aarde gemaakt heeft. Hij heeft op de aarde bomen neergezet om vrucht te dragen waarvan de mens die Hij ook op de aarde heeft gezet van kan eten. Er waren vele bomen die mooi van vrucht waren, doordat ze goed onderhouden zijn. Zo is het ook met mijzelf en met u. Wij als christen mogen ook vrucht dragen, maar ook wij moeten dat onderhouden. In (NBV, Kol. 1: 10b) staat geschreven, “U zult vrucht dragen door al het goede dat u doet, uw kennis van God zal groeien.” Onze vruchten zullen ook steeds mooier en talrijker worden doordat wij groeien door het woord van de Heer (de Bijbel), wat wij als geestelijke voeding tot ons nemen.

Gebed: Bid dat alle broeders en zusters meer en mooiere vruchten mogen dragen en daardoor kunnen getuigen over “Onze Heer, Jezus Christus”.